Kävimme tänään myöhäisellä sunnuntailounaalla Pojan ja erään koulukaverini kanssa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, mutta syömisnautintoa verotti kummasti ampiaisenpisto, jonka uhriksi jouduin heti ravintolaan päästyämme. Nuo peijakkaat pistiäiset ovat kuulemma tähän aikaan vuodesta erityisen kiukkuisia, minkä sain kokea nahoissani. 

Ampiainen ilmestyi kuin tyhjästä sillä välin kun selasimme ruokalistoja. Se lensi suoraan sisään kaula-aukostani, enkä edes ehtinyt nähdä, mikä pörriäinen sinne livahti. Oli hupaisaa yrittää kaivaa ötökkää tissien välistä vaivihkaa sillä välin, kun palvelualtis tarjoilija kyseli, mitä saisi olla. Sain otteen ötökästä ja ravistin sen pöydälle, mistä se tietenkin suuttui minulle verisesti - kukapa haluaisi pois tissivaon lämpimästä syleilystä. Se pisti minua keskisormeen, jonka jälkeen tarjoilija heitti sen ulos (tuollaista moukkamaista käytöstä ei suvaita hienossa ravintolassa :D ).

Tämän jälkeen tarjoilija toi minulle lasillisen jäävettä, jotta saisin liottaa pistosta ärtynyttä sormeani siinä. Totesin vain pöytäseurueelleni, että onneksi öttiäinen ei pistänyt minua tissiin - siinähän olisi pitänyt alkaa leikkiä jotain Miss Wet T-shirt -kilpailua kivun lievittämiseksi, mikä ei varmasti olisi miellyttänyt kaikkia ravintolan asiakkaita. Pikkuhiljaa sormi turposi melkein kaksinkertaiseksi ja sitä kirveli joka kerta, kun otin sormen pois lasista leikatakseni pihviä. Kirjoitan tätä kotikoneen ääressä sormi edelleen jäävedessä - se tuntuu parhaalta konstilta tämän vaivan hoitoon. Ehkäpä lasillinen Dooley's-likööriä voisi auttaa myös, hmmm....