Kun Poika lähti viime viikon maanantaina takaisin armeijaan ensimmäiseltä lomaltaan, ikävöin häntä heti ja vuodatin jopa pari kyyneltä ikävissäni. Arki-illat kuluivat puhelimessa Pojan kanssa - tosin sain välillä huomata jääväni toiseksi tupakaverusten korttipeleille. Miehet eivät näköjään osaa keskittyä useampaan asiaan samaan aikaan.

Törmäsin outoon ilmiöön Pojan tullessa toiselle viikonloppulomalle. Olin valmistautunut viikonloppuun huolellisesti tekemällä kaikki kotityöt pois jaloista ja suunnittelemalla ruokalistatkin valmiiksi, ettei tarvitsisi hukata kallisarvoista aikaa ikäviin asioihin. Sen jälkeen viikko kuluikin mukavasti opiskelun ja ystävien tapaamisen merkeissä. Torstai-iltana tuli omituinen olo. Kauan odotettu viikonloppu ei tuntunutkaan enää erityisen hienolta. Minulla oli kyllä Poikaa edelleen ikävä, mutta jostain syystä yhteisen ajan odotus ei aiheuttanutkaan minussa kutkuttavaa kihelmöintiä niin kuin aiemmin. Perjantai-iltana fiilikseni oli vielä huonompi ja Poika oli minusta huolissaan. Sänkyyn päästyämme minua alkoi itkettää enkä itsekään tiennyt syytä pahalle ololleni.

Luulen, että perjantaisella exä A:n kanssa juttelulla oli osansa huonon fiiliksen synnyssä. Olen hänestä huolissani, sillä exä A tuntuu olevan masentunut ja hän puhuu itsestään aina todella alentuvaan sävyyn. Tunnen osaltani syyllisyyttä exä A:n tilanteesta, sillä eromme laukaisi hänessä piilevän masennuksen sekä muita mielenterveydellisiä ongelmia. Hän ei ole kyennyt löytämään itselleen kestävää parisuhdetta, sillä hän ei tunnu arvostavan itseään läheskään tarpeeksi. Hänellä ei ole täällä oikeastaan yhtään ystäviä meidän - Pojan ja minun - lisäksemme, enkä tiedä, voiko meitä laskea exä A:n todellisiksi ystäviksi.

Oloni parani, kun sain kerrottua exä A:n tilanteesta Pojalle. Pyysin Poikaa kertomaan armeijajuttuja, jotta saisin ajatukset pois ikävistä asioista. Poika on ihana lohduttaja, mutta en siltikään uskalla aina näyttää tunteitani hänelle. Liikutun helposti katsellessani telkkarista jotain nyyhkyleffaa, mutta tuollaisen heikkouden näyttäminen Pojalle tuntuu hieman riskialttiilta, sillä hän on kertonut aiemmin kiusoitelleensa erästä naispuolista ystäväänsä sen takia, että tämä liikuttuu helposti. Ehkä pitäisi vain luottaa Poikaan enemmän. Hän on sen ansainnut.