Minulla oli tänään vapaapäivä, sillä hoidin eilen hommat niin vauhdikkaasti, ettei tänään tarvinnut vaivautua lähtemään koululle. Tarkoitus oli nukkua pitkään ja kerroin kissalleni Moonallekin eilen, että nyt on vapaapäivä eli nukutaan pitkään. Arvaatte varmaan, miten kävi? Niinpä niin, Moona tuli herättelemään minua vähän kahdeksan jälkeen omalla tutulla tyylillään. Ensin vaimeaa nau'untaa (varsinkin jos emäntä vähänkään liikahtaa sängyssä), kynsien teroitusta ja venyttelyä matolla, sen jälkeen loikkaus sänkyyn emännän tyynylle ja jalkalampun puskemista (josta kuuluu mukavaa kolinaa sen osuessa seinään). Eihän siinä muu auttanut, kuin lähteä laittamaan aamiaista nälkäiselle kissalle.

Kävin joululahjaostoksilla ja ostin Pojallekin vielä lahjan, vaikka hän kielsi enää ostamasta mitään. Poika on tainnut olla kiltti, sillä hän saa minulta kuusi lahjaa. Olen saanut melkein kaikki lahjat ostettua. Pari lahjaa pitää vielä hankkia luultavasti torstaina, kun Poikakin pääsee mukaan ostoksille. Poika on tiettävästi ostanut minulle yhden lahjan ja sekin on sellainen, ettei sitä voi esitellä kenellekään julkisesti (eli lahjaa ei avata perheeni kesken niin kuin lahjoille yleensä tehdään). Pojan pitää siis ostaa esittelykelpoisia lahjoja minulle, että on jotain mitä antaa yhteisen aattoillan aikana.

Lähdemme loppiaisena viikoksi Kanarian saarille, ihanaa! Varasin ja maksoin matkan eilen. Odotan matkaa innolla, sillä en ole koskaan käynyt missään kauempana muiden kuin vanhempieni kanssa. Syksy on ollut niin rankka, että on ihanaa päästä sinne etelän lämpöön paistattelemaan päivää. Sattui vieläpä hauska yhteensattuma, sillä Pojan pikkusisko soitti eilen, että hän on lähdössä samaan paikkaan ja samaan aikaan, on siis biletys- ja hengailuseuraa tiedossa, jos ei jaksa koko aikaa nyhjätä kahdestaan kylki kyljessä.

Poika istuu tällä hetkellä junassa matkalla pitkälle joululomalle kotiin. TJ on 17, joista enää neljä aamua kassulla. Uusi vuosikin on auki \o/